Ciao Italia

Dintre tarile latine ale Europei (Romania, Spania, Portugalia, Franta, Italia), astazi vom vizita romantica Italie si nu asa oricum ci dusi de gondolele Venetiei, catre minunatele obiective din Roma, Milano, Bologna, Verona, Padova, Florenta. Cu siguranta v-ati dat seama ca nu vom ajunge pe apa in toate orasele acestea, insa putem visa…

 

MILANO

Este situat in regiunea Lombardiei, in partea de nord a Italiei si este al doilea oras ca marime si importanta, dupa RomaSONY DSC.

Se poate vizita: Domului din Milano sau a Catedralei  Santa Maria Nascente; Galeriile Vittorio Emanuelle  II  reprezinta o varianta a mall-ului modern, construit la sfarsit de secol XIX, cu arcade de otel acoperite de sticla; Teatro alla Scala, situat in Piata Scala este considerat a fi cel mai faimos teatru din lume si Castelul Sforzesco ce gazduieste, in prezent, doua galerii de arta cu opere ale lul Michelangelo (Pieta Rondanini, 1564 ) si Muzeul de Arta Antica..

VERONA  

Este un vechi oras, un scaun episcopal si o provincie in Veneto, pe malul raului Adige si aproape de Lacul Garda.

Prato_della_valle_padova

Se poate vizita: Arena Romana, cea care gazduia lupte de gladiatori sau asa-zisele `ludi` (jocuri si spectacole); Piazza delle Erbe, Casa Julietei cu celebrul balcon sau puteti opta pentru o vizita la Sirmione.

 

Padova, orasul unde a fost infiintata prima Universitate din Europa si unde se viziteaza faimoasa Catedrala St. Anton.

 

VENETIA  6326_2012-06-06

Orasul gondolelor amplasat in laguna sarata a Marii Adriatice;  principala cale pe apa este Canal Grande, care serpuieste din Piata San Marco spre marginea orasului.

Se poate vizita: Piata San Marco, Palatul Dogilor, Procuratiile, Campanila, Puntea Suspinelor si Podul Rialto peste Canal Grande. Insulele Murano faimoase pentru confectiile din sticla, Burano cu multe case colorate.

BOLOGNA 

Bologna, oras universitar cu multe  biserici din care cea mai veche este „SS Vitale Agricola ” care are coloane si parti din Templul Roman.

Se poate vizita: Piazza Maggiore ce reuneste cateva obiective arhitecturale: Palazzo d’Accursio cu turnul sau cu ceas, Big Ben-ul Bologniei, Palazzo Podesta din sec XIII, Palatul Notai -palatul avocatilor, Catedrala gotica San Pietro, cu fatada sa nefinisata si Piazza del Nettuno denumita astfel dupa eleganta fantana a lui Neptun.
FLORENTA 0363_2011-05-16

Florenta, oras recunoscut ca leaganul Renasterii. Condusa in trecut de familia De Medici.

Se poate vizita:  Domul lui Brunelleschi cel mai mare dom construit pana atunci (inca este cel mai mare dom din lume) si unul dintre cele mai impresionante proiecte ale Renasterii, Clopotnita lui Giotto, Galeriile Uffizi in functie de timp (cu operele lui Da Vinci, Michelangelo, Rafael, Tiziano, Botticelli, Caravaggio), Palatul Pitti sau Palatul Renasterii Florentine.

 ROMA

Roma, Cetatea  Eterna, locul in care a luat nastere Biserica Romano-Catolica.

Se poate vizita: Colosseumul unul dintre cele mai mari amfiteatre din intreaga lume, Panteonul, Vaticanul (resedinta teritoriala a Sfantului Scaun, entitate institutionala reprezentata de Papa si prin urmare principala re1318_2012-06-06sedinta ecleziastica a Bisericii Catolice. In cadrul Vaticanului se afla: celebra Capela Sixtina(cu celebra fresca al lui Michelangelo „Judecata de Apoi”),Muzeul Vaticanului, Basilica San Pietro.), Piata Venetia – creata in secolul 15 si gasim aici unele lucrari importante de arta ca Palatul Venezia si Basilica di San Marco, care se ridica la poalele Dealului Capitoliului, locul din Roma care gazduieste trei palate (al Senatorilor, al Conservatorilor si Palatul Nuovo); Monumentul lui Victor Emanuel al II-lea sau „Altarul Patriei”, Castelul Sant’Angelo (Castelul Ingerilor) de-a lungul raului Tibru si Basilica Sfantul Paul din afara zidurilor, in districtul Ostiense, Gura Adevarului de-a lungul raului Tibru si Piramida Cestia in districtul Ostiense, Biserica Santa Maria Maggiore, de pe Dealul Esquiline; Obeliscul din fata Bisericii Sfintei Agnesa..
Centrul Romei Antice Imperiale: Piata Navona, Biserica in stil baroc, Sant’Agnese in Agone, Dealul Palatino, Circus Maximus – cel mai mare stadion din Roma Antica, Teatro Marcello, Arco di Tito, Parcul Colle di Opio,  Piazza di Spagna, Basilica Trinita dei Monti, Galeria de Arta Villa Borghese, Muzeul National Roman

muzee-vatican

Lasă un răspuns