Patru zile in capitala Cehiei

Ziua 1: Pimba-te prin zona castelului si fa un tur la cele mai faimoase obiective din Praga: Strada Aurarilor, Catedrala Sf. Vitus, Palatul Lobowicz si Manastirea Sf. Gheorghe. Strabate Nerudova, ia o cafea si savureaza o prajitura in Piata Mica, apoi intoarce-te pe istoricul pod Carol.

PodulCarol-700

Ziua 2: Viziteaza fostul Cartier Evreiesc din Praga, in Panszka si Siroka, admira sinagogile decorate, cimitirele evreiesti si mergi pe urmele scriitorului Franz Kafka. Viziteaza si Muzeul de Arta Decorativa.

Iubitorii de cumparaturi vor fi incantati de magazinele de firma si de cele de bijuterii, de pe strada Panszka.poze_Praga_0

Ziua 3: Ia metroul spre Mustek, de unde vezi o panorama a marii Piete Wenceslas din Praga. De aici, indreapta-te spre centrul instoric si plimba-te in voie pe strazile pietruite, cu galerii, curti medieval, muzee si biserici instorice.

Nu rata Ceasul Astronomic al Primariei, care este actionat din ora in ora.

praga - viena - budapesta

Ziua 4: Cele mai frumoase privelisti din Praga se vad din varful turnului de observatie construit in sec. XIX, pe dealul Petrin, pe malul vestic al raului Vltava. Aici exista si o multime de atractii pentru copii, locuri de plimbare si de picnic. Ajungi cu funicularul; o pauza binemeritata dupa aglomeratia orasului aflat dedesubt.

Teatrul Negru

Animat de spiritual miscarii Dada, Teatrul Negru, care consta in spectacole de pantomima, cu actori ce poarta costume fluorescente si joaca in intuneric, a devenit popular in Praga in timpul dezghetului cultural care a insotit Primavara de la Praga din 1968. Considerat decadent si interzis de regimul comunist, acest teatru a fost resuscitat in 1989,  iar acum exista peste zece asemenea Teatre Negre in Praga. Mergi la teatrul din Str. Pariszka nr. 4. Zilnic, de la ora 20:00.

black-light-theatre

Lasă un răspuns