Magia noptilor albe si o vacanta de neuitat in Rusia

Dragi J’Infoturisti,

Daca vreti sa evadati din atmosfera articolelor referitoare la plaja, mare si canicula, aceasta este ocazia perfecta. Eu una, simt nevoia unei experiente inaltatoare – si sunt convina ca si pe voi, va vor incerca aceleasi sentimente, daca alegeti un circuit precum Rusia –Nopti Albe. Circuitul reuneste Moscova si St. Petersburg, cele doua orase-emblema ale Rusiei, intr-o saptamana de vis, bogata in vizite si tururi pe care trebuie sa le bifati cel putin o data in viata.

moscova3

Moscova este o fuziune unica intre splendoare si gri suparator: bisericile frumos decorate, de origine neoclasica, precum si arhitectura impresionanta a orasului vechi, contrasteaza cu apartamentele  Staliniste si strazile laturalnice, inguste si serpuite.

st3

Chiar in inima orasului, se afla Kremlin, locul de comanda al Rusiei de aproape opt secole, si centrul religios. Piata Rosie si domurile rafinate si pline de culori ale Catedralei Sfantului Basil, bijuteriile care iau forma faimoaselor oua Faberge comandate de tari – reprezinta simbluri clasice pe care occidentalii le-au asociat de-a lungul timpului cu Uniunea Sovietica.

st4

Dupa ce regimul comunist a cazut, Moscova a reusit sa-si indulceasca imaginea ermetica prin magazine occidentale care iti iau privirea, restaurante si hoteluri luxoase. Considerate odata posomorate si sinistre, strazile de astazi sunt o concentrare vibranta de viata cu piete si vanzatori ambulanti, in permanenta miscare, cautand sa-ti ofere lucruri la care alta data nici nu indrazneai sa visezi.

Distractia si activitatile culturale se imbina intr-un mod inedit, intrucat orasul abuna in muzee si galerii de arta. De asemenea, Moscova este recunoscuta pentru cel mai mare si eficient sistem de metrou, cu statii subterane ce sclipesc, decorate in marmura eleganta, candelabre fastuoase, opere de arta aurite si mozaicuri extraordinare. Ca turist, nu ai voie sa pleci din Moscova, fara un tur al metroului.

Cu o istorie tumultoasa in spate, St Petersburg reprezinta cel de-al doilea mare oras al Rusiei si al treilea al Europei, dupa Moscova si Londra.

Sankt Petersburg impresioneaza in primul rand, prin arhitectura sa. Avem parte de bulevarde lungi si drepte, spatii vaste, gradini si parcuri imense, monumente, statui si sculpturi urbane deosebite. Raul Neva, cu canalele sale si podurile ce le traverseaza,  imprima orasului ceva din farmecul Amsterdamului, fapt ce i-a conferit renumele de Venetia Nordului. Centrul istoric al orasului este protejat in cadrul UNESCO World Heritage, fiind considerat un adevarat muzeu arheologic in aer liber. Muzeul Hermitage, cea mai mare galerie de arta din Rusia, si unul dintre cele mai mari muzee din lume, cu peste trei milioane de articole de arta si cultura, dezvaluie comori nepretuite ale frumosului universal.

Este recomandat, de asemenea, sa vizitati si Fortareata Petru si Paul, prima cladire ridicata aici de tar, in mijlocul careia se afla si Catedrala in care este inmormantat acesta.

V-ati intrebat vreodata ce sta in spatele denumirii celebrelor “Nopti Albe”? Practic, intunericul nu se lasa peste oras niciodata in Mai, Iunie si Iulie. Noptile albe din St Petersburg sunt perfect legate de cele 8 poduri mobile din oras. Turistii se aduna cu sutele sa vada podurile urcand si coborand, in noptile albe.  Ce poate fi mai romantic decat o plimbare pe langa canalele Nevei, pe lumina, la ore tarzii in noapte?

Nevsky Prospect este bulevardul principal al St Petersburgului. Porneste de la Admiralitate, trece prin centrul istoric, pe langa Biserica Mantuitorului si a Sangelui Varsat si ajunge la Gara catre Moscova, cotind apoi spre manastirea Alexandre Nevsky. Imaginea Bisericii Mantuitorului si a Sangelui Varsat de pe Nevsky Prospect este impresionanta.
Universitatea din St. Petersburg, Palatul Menshikov, Admiralitatea, Catedrala Smolny, Castelul Mikhailovsky sau vestita Catedrala Sf Isaac, al carui dom este vizibil din oricare parte a orasului, fac parte din categoria obiectivelor turistice, ce trebuie incluse pe lista dvs de calatorie.

Despre Rusia, Moscova si St. Petersburg ar fi atat de multe de spus, incat este aproapte imposibil sa te referi la toate aceste bogatiile cultural-artistice, intr-o singura expunere.  Putem concluziona insa intr-un singur cuvant: memorabil.

Mai multe informatii gasiti aici: http://www.jinfotours.ro/detalii_rusia-nopti_albe.html

moscova1st2

Lasă un răspuns