Taormina – Sicilia

 

 

Taormina este un orășel de pe coasta de est a insulei Sicilia, Italia, în provincia Messina, aproximativ la jumătatea distanței între Messina și Catania. Taormina a fost o atracție turistică renumită încă din secolul al XIX-lea.corso

Vizita in Sicilia fara Taormina nu se poate. Parca la intrarea in oras, la o bariera invizibile, tuturor li se cere sa lase grijile si li se da un pasaport al bunei dispozitii. Atmosfera este relaxanta, toti se simt in vacanta, nimeni nu se grabeste, …. toata lumea zimbeste.

Obiective Turistice: : Cu siguranta centrul Taorminei, Piata IX Aprilie, este locul in care se afla cei mai multi turisti in orice moment al zilei sau al noptii. Asta datorita mai multor lucruri: in primul rand pentru ca de aici se deschide cea mai frumoasa panorama asupra marii, Etnei si asupra zonelor ce inconjoara orasul. Apoi pentru ca aici trubadurii incanta cu cantece italiene, nemuritoare, publicul. Turistii canta odata cu trubadurii, iar spectacolul este garantat.

Isola Bella ofera un peisaj incredibil si daca Taorminei ii mai trebuia ceva pentru a fi perfecta, Isola Bella este acel ceva. Insula se afla la mica distant de plaja Mazzaro, distanta ce se parcurge pe marginea soselei. Aici se poate face plaja si baie, locul fiind preferat mai ales de cei care iubesc snorkeling-ul. De pe plaja se fac cativa pasi prin apa, pe o limba de nisip,corvaja pina pe insulita.

Domul San Nicolo ce se afla situat, asa cum era de asteptat, in Piata Domului, acolo unde se mai afla si Palatul Municipal si Fantana Baroca unde se afla simbolul orasului – un personaj mitic, jumatate femeie, jumatate taur. De aici incepe practic frumusetea orasului. Unde se termina… inca nimeni nu a reusit sa afle.

Palatul Corvaja se afla in centrul orasului Taormina si este una dintre atractiile pe care nu aveti cum sa o ratati. Palatul se afla in Piazza Vittorio Emanuele, alaturi de Biserica Sfanta Caterina d’Alessandria, teatrul comunal si Palatul Congreselor. Palatul a fost construit in sec. al XV-lea si se poate vizita. In general aici au loc mici expozitii de ceramica, pictuta, etc. Nu este un palat mare, are o fatada placuta cu ferestre cu doua arcade si niste cornise ce delimiteaza clar etajele.

Cu siguranta cel mai cautat loc din Taormina este Teatrul Grec, monument sapat in stanca.

Naumachia la care puteti ajunge plecand din Piata Vittorio Emanuele pe Calea Umberto I, Vila comunala donata orasului detaormina-greek_theatre1 catre englezoaica Florance Trevelyan sau o veche manastire de calugari la care puteti ajunge de la poarta Saraceno. Sau puteti lasa pur si simplu orice plan de vizitare deoparte si va puteti relaxa, obligatoriu cu o inghetata in mana, pe celebra strada Corso Umberto.

Lasă un răspuns